Eervolle klus voor steigerbouwers

5 april 2019

Sinds de kick-off van ‘Schoon en Wit’, die op 1 februari plaatsvond, hebben er in en rondom de Zuidertoren de nodige werkzaamheden plaatsgehad. Een belangrijke taak was weggelegd voor de steigerbouwers van RECO uit Koudekerk aan den Rijn.

In aanloop naar de schilderwerkzaamheden hebben de steigerbouwers het toekomstige Museum Zuidertoren ‘ingepakt’ met steigers. Liefst 54 ton steigermateriaal is hiervoor naar Schiermonnikoog verscheept. Om het materiaal bij de toren te krijgen, moest transporteur Martin de Ridder de laatste paar honderd overbruggen via stalen rijplaten.

Zodra de schilderwerkzaamheden achter de rug zijn, brengt RECO alles weer terug naar Koudekerk aan den Rijn. Het materiaal wordt in meerdere delen over het water vervoerd door Wagenborg Passagiersdiensten.

Ook KPN heeft voorbereidende werkzaamheden getroffen. De Zuidertoren doet al wat jaren dienst als zendmast. KPN heeft de antennes verplaatst en de grote schotel aan de voorkant van de toren verwijderd, om ruimte te maken voor de steiger. De Bouwclub uit Hilversum heeft de toren verder voorzien van nieuwe ramen.

van groen naar stralend wit