Zuidertoren Schiermonnikoog weer bijna schoon en wit

5 april 2019

,,Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Fantastisch dat we nu kunnen beginnen aan het opknappen van de Zuidertoren.” Met deze woorden gaf burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog vrijdag 5 april het startschot voor het project ‘Schoon en Wit’.

Burgemeester Van Gent gaf het startschot samen met Etty van der Veer, voorzitter van Stichting Behoud Zuidertoren. De Zuidertoren krijgt de komende weken een flinke opknapbeurt in het kader van ‘Schoon en Wit’.

Schilders van Van Olst Schilders geven de toren, groen uitgeslagen door mos en algen, weer een stralend witte kleur. Begin mei worden de schilderwerkzaamheden afgerond. Dan duurt het niet lang meer, of de toren krijgt officieel een nieuw leven als Museum Zuidertoren.

van groen naar stralend wit