Een uniek project komt tot een eind

Een jaar lang is iedere dag tijdens Nautical Twilight een projectie te zien geweest op de Zuidertoren. Zes kunstenaars hebben hun visuele vertaling van Wadden Geestverruiming vorm en inhoud gegeven. Vanaf 1 juli 2022 was als eerste het ZEEE van Femke Schaap dagelijks 24 minuten op de voormalige vuurtoren geprojecteerd. 
 
“Even geeft de toren weer licht, daarna verdwijnt het kunstwerk, om de volgende avond weer te verschijnen”. 

De zes kunstenaars zijn gekozen om hun ervaring, inhoudelijke thematiek en technische innovatie. Naast Femke Schaap gaat het om Jacco Olivier, Jan van Nuenen, Gilleam Trapenberg, Daphne Glasmacher en Jos Agasi.  

Alle kunstwerken van Baken Schiermonnikoog houden in tijdstip, duur en intensiteit rekening met het seizoen en de ‘dark sky’ status van het eiland.

Op 30 juni is de laatste avond dat we de Zuidertoren aanlichten en dat de Zuidertoren het canvas van de kunstenaars is.
 
Vrienden van de Zuidertoren zijn uitgenodigd om de laatste projectie mee te maken onder het genot van een hapje en een drankje. Voor deze gelegenheid laten we alle zes de kunstenaars nog een keer hun werk projecteren. Vijf minuten per kunstenaar. De projectie start om 23:00 uur.
van groen naar stralend wit