Zuidertoren heeft publieksfunctie gekregen

21 juni 2020

Met de presentatie van het boekje “Geschiedenis van de Kustverlichting van Schiermonnikoog” heeft de prachtig opgeknapte Zuidertoren haar langverwachte publieksfunctie gekregen. Vanaf 21 juni is in de toren een kleine expositie te bekijken met historische foto’s samengesteld uit het boekje.

Sinds begin 2018 ontfermt De Stichting Behoud Zuidertoren zich als nieuwe eigenaar over dit bijzondere object. Met behulp van ‘vrienden van de toren’ en een aantal welwillende bedrijven is de toren opgeknapt en stralend wit gemaakt. Deze grote opknapbeurt is in het boekje vastgelegd. Tijdens een gezellige haringparty zijn de eerste exemplaren uitgereikt aan de voorzitters van ’T Heer en Feer, VVV Schiermonnikoog en Stichting Behoud Zuidertoren.

Het boekje, samengesteld door Bibian van der Vis, geeft een beeld van de bijzondere levenswandel van de Zuidertoren. Oftewel de Nooist Túer op z’n Schiermonnikoogs.

van groen naar stralend wit